Stor prosjektavtale for Hima Seafood-prosjektet

Hima Seafood er i ferd med å etablere et av verdens største oppdrettsanlegg for ørret – i innlandet. Miljøvennlig RAS-teknologi (Recirculating Aquaculture System) skal sørge for rensing og gjenbruk av grunnvannet, så driften er bærekraftig. Vi skal levere PE-rør og elektromuffer til hele prosessanlegget.

Stor prosjektavtale for Hima Seafood-prosjektet 

Hima Seafood er i ferd med å etablere et av verdens største oppdrettsanlegg for ørret – i innlandet. Miljøvennlig RAS-teknologi (Recirculating Aquaculture System) skal sørge for rensing og gjenbruk av grunnvannet, så driften er bærekraftig. RAS-anlegget vil resirkulere 99,3 % av vannet som benyttes. Vi skal levere PE-rør og elektromuffer til hele prosessanlegget.

2022-10-25 10.30 Anders Kallerud+Anette Wesner+Geir Larsen Hima kick-off.jpg

Dette er det første store landbaserte oppdrettsanlegget i innlandet, og vil et av bli verdens største matfiskanlegg for ørret. Anlegget, som skal ligge i den lille Telemarksbyen Rjukan, skal benytte grunnvann i produksjonen, og tas i bruk allerede i oktober 2023. Fullt utbygd blir anlegget 27 000 kvadratmeter stort, og skal produsere 8000 tonn regnbueørret årlig.

Vi leverer alt av PE-rør og elektromuffer

Anders Kallerud, divisjonsdirektør for Havbruk, forteller at de har fått oppdraget med å levere alt av PE-rør og elektromuffer til hele prosessanlegget, både over og under bakken. – Dette er et stort og omfattende prosjekt – det største noen sinne for Rjukan. Det betyr veldig mye for byen, da det vil tilføre mange arbeidsplasser i mange år fremover, både under byggeperioden og for den fremtidige driften, sier han.
Simona Stadpipe er oppdragsgiver
Grunnarbeidene startet i 2021. I juli 2022 lyktes byggherren i å få på plass finansiering på 2,5 milliarder kroner, så byggingen kunne starte 1. august. Prosjektet er forventet ferdig utbygd i 2025. Prosessanlegget bygges av Simona Stadpipe, som skal håndtere alt som har med vann og flytting av vann over og under bakkenivå. Simona Stadpipe er underentreprenør til Eyvi, som er en av hovedentreprenørene og har overoppsyn med prosjektet - sammen med TotalBetong på bygg og anlegg.

Utfordrende logistikk

Et prosjekt som dette krever mye materialer. – Vi snakker om store kvanta med PE-rør og elektromuffer som skal leveres. Det er alltid en utfordring med logistikk når det er store mengder materiell som skal leveres til et prosjekt, både for produsent og mottaker. Produsenten kan ikke produsere alt og legge så store mengder på sitt lager, og mottaker har ikke plass til å oppbevare det på byggeplassen før de faktisk har bruk for det. Derfor har vi nå kommet frem til en løsning der det er stipulert et totalt volum for hele prosjektperioden, og et grovt estimat for behovene for de neste månedene så leverandøren kan planlegge sin produksjon. Vi har løpende kontakt med kunden Simona Stadpipe, som kommer med avrop, og får inntil to ganger per uke levert akkurat det de trenger av 12 m lange PE-rør for den kommende perioden, direkte til byggeplassen. Prosjektet trenger en mengde slike 12 meters rør, som produsenten altså sørger for å levere direkte til anlegget.  Dette er en unik løsning, og en vinn-vinn-situasjon for alle parter, forteller han videre.

Unik logistikkløsning

Vi har opprettet et dedikert prosjektlager for elektromuffer på sentrallageret på Langhus rett utenfor Oslo for Simona Stadpipes Hima-prosjekt. Thomas Bjerkseter, produktsjef på Langhus, holder i logistikken for prosjektet. – Produktlageret fylles med stipulert behov for det neste halve året, så Simona Stadpipe får daglige leveranser til byggeplassen på en av våre faste distribusjonsruter. Muffer og annet materiell (enn 12 m lange PE-rør) som Simona Stadpipe bestiller innen arbeidstids slutt leveres på anleggsplassen fra vårt sentrallager bare noen timer senere - mellom kl. 03 og 05 påfølgende virkedag, forteller han.

Vår logistikkløsning avgjørende for valg av samarbeid

Administrerende direktør for Simona Stadpipe, Nils-Per Sjåstad, er fornøyd med samarbeidet. – Det var avgjørende for oss med den gode logistikken som dere tilbyr – jeg er imponert over deres bidrag til tilrettelegging av effektiv logistikk, i tillegg til en meget konkurransedyktig pris, avslutter han.
 
For mer informasjon, ta kontakt med:
Anders Kallerud, divisjonsdirektør for Havbruk
Tlf.: 90 85 60 02
Epost: anders.kallerud@dahl.no 
29.11.2022
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

På vei mot en grønnere fremtid
På vei mot en grønnere fremtid
I 2021 tok vi viktige skritt mot en grønnere fremtid ved å redusere miljøavtrykket med 6,6 prosent i CO2-utslipp, noe som reflekterer en sterk forpliktelse til bærekraft og målet om karbonnøytralitet innen 2030.
Les mer
Vi satser på ombruk
Vi satser på ombruk
For å bidra til en grønnere fremtid og redusere avfall, har vi inngått et strategisk samarbeid med ombrukstjenesten Sirken. Sammen tar vi et tydelig standpunkt for miljø og bærekraft i VVS-bransjen ved å gi gamle og ødelagte produkter nytt liv.
Les mer
Enklere returhåndtering
Enklere returhåndtering
Med vår nye selvbetjente returportal gjør vi hverdagen enklere for deg som kunde.
Les mer
Verdens Miljødag 5. juni
Verdens Miljødag 5. juni
Vi spiller en viktig rolle i samfunnet og skal gjøre vårt for en litt bedre verden.
Les mer