Logg inn

Brødrene Dahl på veien med helelektrisk kranbil

25.01.2022

Brødrene Dahl

(Oslo, 13. januar 2022): Brødrene Dahl tar et nytt steg for å bli utslippsfri i 2030 med sin første, helelektriske kranbil. Kranbilen kom på veien i januar og vil blant annet levere til det nye regjeringskvartalet.

Bærekraftarbeidet i Brødrene Dahl er dypt forankret. Eieren Saint-Gobain har forpliktet hele virksomheten til å være karbonnøytrale innen 2050. Transportvirksomheten til Brødrene Dahl skal være utslippsfri innen 2030. For å lykkes med dette, innfører Brødrene Dahl fortløpende kjøretøy med ny energiteknologi.

– Vi er blant de første i vår bransje med hel-elektrisk kranbil. Innenfor Ring 1 og Ring 2 i Oslo møter vi stadig oftere krav om utslippsfri transport. Brødrene Dahl vil levere på dette. Samtidig er dette en naturlig satsing i forhold til bærekraftmålene våre som skal bidra til FNs mål om blant annet å stoppe klimaendringene innen 2030, sier transportsjef Lars Erik Granerud i Brødrene Dahl.

Klimautfordringer krever løsninger. I utfordringenes natur ligger det at alle løsninger ikke er funnet ennå. Brødrene Dahl griper fatt og vurderer teknologi etterhvert som den kommer.

Fra 2016 har utfasing av kjøretøy med Euro 4 og Euro 5-motorer pågått. Målet om å få hele kjøretøyflåten over på Euro 6 Adblue ble nådd i 2020. Adblue er en liten revolusjon for dieselmotoren som reduserer skadelig utslipp betydelig. Deler av flåten kjører også på biodiesel som har fått en utfordrende, høy pris.

Brødrene Dahl har anskaffet flere elektriske varebiler. I oktober 2021 kom den helelektriske Volvo FE Electric 3-akslete kranbilen med 19 tonnmeter kran og rekkevidde på 200 kilometer. Selskapet samarbeider med operatører om sin logistikkvirksomhet, slik at det er Transportformidlingen A/L som gjør innkjøpet som er støttet av Enova og Brødrene Dahl.

Blant adressene kranbilen vil betjene er det nye regjeringskvartalet.

– Å være på Oslos veier og gater med en utslippsfri kranbil som dette er naturligvis moro og noe vi er stolte av. Erfaringsmessig starter miljøkrav fra markedet i Oslo og inspirerer andre byer. For hvert nye kjøretøy-innkjøp drøfter vi nøye miljøegenskaper i forhold til driftssted, hvor også rekkevidde er et tema. Alt ny drivstoffteknologi blir nøye vurdert, sier Granerud.

_DX_9899.jpg
Brødrene Dahl er på veien til utslippsfri transportvirksomhet innen 2030 med sin første, hel-elektriske kranbil.

Brødrene Dahl AS arbeider innenfor kundesegmentene VVS, VMT, industri, marine, vannkraft og samferdsel. Brødrene Dahl har bygget opp en landsdekkende organisasjon med nærhet til kundene som viktigste prinsipp. Virksomheten har 55 servicesentre og mer 1100 medarbeidere fordelt over hele landet. Brødrene Dahl er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

For mer informasjon, kontakt transportsjef Lars Erik Granerud på telefon 907 75 292

Siste nytt fra Brødrene Dahl

Alt du trenger å vite om arbeidsklær med synlighet – tre klasser

Alt du trenger å vite om arbeidsklær med synlighet – tre klasser

Forskjellen på de tre klassene går på hvor stor del av den totale overflaten av som er fluoriserende og reflekterende. Hvert enkelt plagg skal være tydelig merket med hvilken klasse det tilfredsstiller.

Les mer

Brødrene Dahl forsterker produktsortimentet med personlig verneutstyr fra Milwaukee»

Brødrene Dahl forsterker produktsortimentet med personlig verneutstyr fra Milwaukee»

Nå utvider vi sortimentet til å inkludere PPE; monteringshansker for ulike jobber, åndedrett, enkelt hørselvern og annet nødvendig sikkerhetsutstyr.

Les mer

Vi øker varetilgjengeligheten i Kristiansand

Vi øker varetilgjengeligheten i Kristiansand

Mandag 7. mars 2022 åpnet vi nytt servicesenter på Vige i Kristiansand.

Les mer

Gjenbruksposer, nå hos BD!

Gjenbruksposer, nå hos BD!

Vi forsetter det viktige arbeidet rundt miljø- og bærekraftstrategien med å dele ut gratis gjenbruksposer til alle sine kunder i servicesentre på Rørleggerens Dag 11. mars.

Les mer