Nytt pakkesystem kan redusere kollibruken med 50 prosent

Brødrene Dahl har nærmere 30.000 produkter på lager. Nå har vi fått hjelp av Norengros til å utvikle et nytt pakkesystem.

Nytt pakkesystem kan redusere kollibruken med 50 prosent

Nytt pakkesystem kan redusere kollibruken med 50 prosent

De aller fleste har opplevd det: Du har fått en pakke levert, men når esken åpnes er den altfor stor for varen og mye av innholdet er rett og slett luft.

Overbruk av emballasje kan bli veldig dyrt i lengden. Ikke er det veldig miljøvennlig heller.

Det har Brødrene Dahl, som har sentrallageret sitt på Langhus utenfor Oslo, bestemt seg for å gjøre noe med.

– Frem til nå har pakkingen hos oss vært en manuell operasjon med ferdigesker i en viss størrelse, og det er opp til en operatør om esken skal skjæres til, sier Thomas Bjerkseter, som er produksjonssjef i Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl har kunder over hele landet og håndterer daglig bestillinger fra rørleggere, entreprenører, industribedrifter, verft og andre.

Selskapet håndterer opptil 18.000 ordre i døgnet og leverer over natten der det er fysisk mulig.

CBKN2WbKuj.jpg

 

– Kraftig reduksjon

Nylig har Brødrene Dahl gjort en stor investering: Et nytt pakkesystem skal effektivisere utsendelsen av pakkene, og ikke minst vil eskene inneholde langt mindre luft enn før.

– Det vil si at innholdet måles når en ordre er ferdig plukket. Deretter beskjæres hjørnene, og esken får riktig høyde før den brettes sammen og får lokk, forteller Thomas før han fortsetter:

– Dette betyr kraftig reduksjon av luft i eskene som transporteres, og derfor langt mer effektiv bruk av bil under levering. Målet er å redusere antall kolli med 50 prosent ved pakking av småvarer.

Viktig i flere prosjekter

Norengros, som leverer eskene Brødrene Dahl nå benytter seg av, har vært en viktig partner i prosjektet, sier Thomas.

Bare det at Brødrene Dahl bytter til esker med maskinbunn som kun trenger teip i toppen, sparer dem for et helt årsverk.

– Bærekraft er svært viktig for Brødrene Dahl og oss i Norengros. Med det samspillet vi har, satser vi på å finne flere nye og bedre løsninger, sier Roger Rudaa, som er salgskonsulent for emballasje i Norengros.

Norengros er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor. De omsatte for fem milliarder i 2020 og består av 13 bedrifter og 38 butikker over hele landet.

– Norengros har veldig gode leverandører, og sammen med dem har de hjulpet oss med eskedesign og hvordan vi best skal utnytte emballasjen. De kommer med gode innspill, både i dette og andre optimaliseringsprosjekter, sier Thomas.

Han forklarer videre at Norengros for eksempel har hjulpet Brødrene Dahl med å kutte plastforbruket med ny strekkfilm og teip.

– Før brukte Brødrene Dahl strekkfilm på 23 my (mikrometer). I dag bruker de en på 15 my, som også består av 50 til 60 prosent fornybare råvarer. De bruker også toppfilm på pallene sine som består av 97 prosent resirkulert materiale, sier Roger og fortsetter:

– Hvis Brødrene Dahl ser et produkt som interesserer dem, spør de om vi kan skaffe det. Dersom det er en vare jeg ikke kan så mye om, har vi et så bra støtteapparat i Norengros at vi finner det, sier han.

Bruker miljømerket emballasje

Brødrene Dahl har stort fokus på miljø og bærekraft, og dette prosjektet bidrar til mer fornøyde kunder, reduserer forbruk av emballasje og er i tillegg kostnadseffektivt for oss, forteller Thomas.

– Vi har som mål å være karbonnøytrale innen 2030, og derfor er det viktig for oss at emballasjen vi nå kjøper av Norengros er FSC-merket.

For at papiremballasje skal bli FSC-merket stilles det krav til at produksjonen ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at det tas hensyn til lokalbefolkningen.

– At eskene pakkes mer effektivt gjør også at vi kan øke antall ordre vi sender ut fra lageret vårt uten at vi må sette opp mer transportkapasitet, avslutter Thomas.

19.09.2021
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
30.01.24
Nyheter
ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
Arbeidsdagen i høyrisikomiljøer kan være krevende, og da er det avgjørende å velge riktige verneklær. Det er her Snickers Workwear sin flammehemmende kolleksjon, ProtecWork, trer inn som en pålitelig partner i kampen mot brannskader og andre risikosituasjoner.
Les mer
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
17.11.23
Nyheter
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
Velg ullklær på jobb for komfort og funksjon! Ull er behagelig med naturlig isolasjon og pusteevne, det holder deg tørr, og er (g)ull verdt i kalde temperaturer.
Les mer
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
18.10.23
Nyheter
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
Hvert år konkurrerer fem lærlinger om NM-tittelen i rørleggerfaget ved å gjennomføre svenneprøven sin på åpen scene foran tallrike publikum. Mesterskapet veksler annethvert år på holdes under Worldskills og Bygg Reis Deg. Rørentreprenørene Norge er arrangør, og årets mesterskap går av stabelen i Nova Spektrum 18.-20. oktober
Les mer
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige  produkter
27.09.23
Nyheter
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige produkter
Jobber du med diisocyanater? Da må du dokumentere at du vet hva du gjør. Våre kunder får kurset gratis gjennom Sika.
Les mer