• Aktuelt
  • Nyheter
  • Stor kompetansesatsing hos Brødrene Dahl på energiløsninger

Stor kompetansesatsing hos Brødrene Dahl på energiløsninger

Brødrene Dahl gjennomfører en stor kompetansesatsing på energiløsninger som inkluderer ansettelse av medarbeidere fra Vaillant.

Stor kompetansesatsing hos Brødrene Dahl på energiløsninger
Brødrene Dahl gjennomfører en stor kompetansesatsing på energiløsninger som inkluderer ansettelse av medarbeidere fra Vaillant.

Klimaendringer sammen med stadig høyere krav til tetthet, isolasjon og teknikk i bygg som avgir varme medfører økende behov for kjøling i bygg. Dette skaper etterspørsel etter fleksible energiløsninger langt utover tradisjonelle varmeanlegg, og utgjør noe av bakteppet for kompetansestyrkingen som Brødrene Dahl nå gjennomfører.

– Kundene våre møter hver dag behov i markedet for komplekse energiløsninger og salgsstøtte. Dette ønsker vi å bidra med, sier kategori- og innkjøpsdirektør Anders Weldingh i Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl har som mål å være karbonnøytrale i 2030 og store ambisjoner om å påvirke til mer bærekraftige byer og bygninger. Energiløsninger inkludert utnyttelse av fornybare energikilder vil spille en viktig rolle i å gjøre verden til et bedre hjem.

Løsningene skaper rom for utnyttelse av energi fra sollys, solvarme, luft, vann og grunnvann. Mange land har en helt annen energisituasjon enn Norge hvor tilgangen på rimelig og miljøvennlig strøm har vært god. Derfor har landene kommet mye lengre enn oss på varmepumper i stedet for vanlige varmtvannsberedere, solvarmeprodukter og el-kjeler.

Endret strømsituasjonen i Norge og pågående utfasing av fossile energikilder har imidlertid ført til en kraftig etterspørselsvekst i energiløsningsmarkedet, noe Brødrene Dahl ønsker å ta en større del av.

Satsingen skulle vise seg å skje parallelt med Vaillant Groups strategiomlegging for det norske markedet. Vaillant vil fokusere mer på partnersamarbeid og markedsføring i det norske markedet. Partneren vil jobbe med oppgaver som Vaillant tidligere har håndtert selv inkludert løsningssalg, prosjektering og support. Brødrene Dahl vil overta importansvaret i Norge for Vaillants produktportefølje.

– I forbindelse med Vaillants strategiendring har Brødrene Dahl fått mulighet til å gi fem medarbeidere i Vaillant Group Norge tilbud om ansettelse hos oss. Gjennom dette gjør vi et stort kompetansesprang innenfor energiløsninger, sier Anders Weldingh.

Brødrene Dahl er Norges ledende tekniske handelsbedrift innenfor mange produktområder. Virksomheten legger derfor stor vekt på å gjøre sine markedsplasser tilgjengelig for konkurrerende leverandører. Ansettelsen av Vaillant-medarbeidere og importsamarbeidet vil ikke rokke ved denne strategien.

– Vi forhandler varmeprodukter, -systemer og -løsninger fra mange sentrale aktører og har dialog om løsningssalg og support også med disse, sier Weldingh.

Vaillant Group ble grunnlagt i 1874 og er fortsatt et heleid familieselskap. Vaillant Group har vært aktiv i Norge siden 1980-tallet og etablerte i 2008 Vaillant Group Norge AS som siden 2011 hatt hovedkontor i Vestby. Selskapet selger sine produkter over hele verden og omsetter årlig for ca. 3 milliarder euro.

For mer informasjon, kontakt kategori- og innkjøpsdirektør Anders Weldingh på telefon +47 954 01 804
04.02.2022
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
30.01.24
Nyheter
ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
Arbeidsdagen i høyrisikomiljøer kan være krevende, og da er det avgjørende å velge riktige verneklær. Det er her Snickers Workwear sin flammehemmende kolleksjon, ProtecWork, trer inn som en pålitelig partner i kampen mot brannskader og andre risikosituasjoner.
Les mer
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
17.11.23
Nyheter
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
Velg ullklær på jobb for komfort og funksjon! Ull er behagelig med naturlig isolasjon og pusteevne, det holder deg tørr, og er (g)ull verdt i kalde temperaturer.
Les mer
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
18.10.23
Nyheter
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
Hvert år konkurrerer fem lærlinger om NM-tittelen i rørleggerfaget ved å gjennomføre svenneprøven sin på åpen scene foran tallrike publikum. Mesterskapet veksler annethvert år på holdes under Worldskills og Bygg Reis Deg. Rørentreprenørene Norge er arrangør, og årets mesterskap går av stabelen i Nova Spektrum 18.-20. oktober
Les mer
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige  produkter
27.09.23
Nyheter
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige produkter
Jobber du med diisocyanater? Da må du dokumentere at du vet hva du gjør. Våre kunder får kurset gratis gjennom Sika.
Les mer