Logg inn
  • Aktuelt
  • Nyheter
  • Velsmurt logistikk og korte leveringstider godt mottatt av havbruksnæringen

21.06.2022

Brødrene Dahl

Velsmurt logistikk og korte leveringstider godt mottatt av havbruksnæringen

Havbruklogistikk.png

Rask levering og et velsmurt logistikkapparat har bidratt godt til den sterke posisjonen Brødrene Dahls havbruksdivisjon har opparbeidet seg siden etableringen i 2015.

– Gode lagerbeholdninger og logistikk er sentralt for havbruksnæringen. Det tar vi på dypt alvor, sier divisjonsdirektør Anders Kallerud.

For størstedelen av landet leverer selskapet neste dag fra sentrallageret på Langhus ved Oslo. Til Nord-Norge tar det noe lenger tid, ene og alene på grunn av kjøretiden fra Østlandet.


Landsdekkende organisasjon


Siden etableringen har divisjonen jobbet opp en landsdekkende salgsorganisasjon med eksperter på akvakultur. Brødrene Dahl hadde fra tidligere av et stort utvalg av rør og ventiler, men har tilført mye nytt og spesialisert for å ivareta havbruksnæringens krav.

– Vi har levert rør opp til utvendig diameter 2,45 meter, og lengder opp til 500 meter. Formålet er lukkete systemer med rensing som sirkulerer store volum sjøvann. Vi har et stort nettverk av lastebiler som leverer over hele landet, men for slike lengder blir løsningen sleping i sjø, sier Kallerud.


Andre sektorer tar etter


Fra å være lite kjent i sektoren ved oppstarten, står Brødrene Dahl i dag på bransjens anbudslister og har inngått mange viktige rammeavtaler. Også markedssektorer utenfor havbruk har fattet interesse for rør- og ventilteknologi med havbruks-spesifikasjoner.

– Kostnadsreduksjoner på opptil 15-20 prosent var sterkt medvirkende til dette. Enkelte produktserier går det tre ganger så mye av til andre markedsområder, sier Kallerud.

Brødrene Dahl AS har 55 servicesentre og totalt mer enn 1100 medarbeidere fordelt på hele landet.