• Aktuelt
  • Nyheter
  • Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av av diisocyanatholdige produkter

Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige produkter

Jobber du med diisocyanater? Da må du dokumentere at du vet hva du gjør. Våre kunder får kurset gratis gjennom Sika.

Viktig opplæring for profesjonelle brukere: Sikker håndtering av diisocyanatholdige produkter

Fra 24. august må for alle profesjonelle og industrielle virksomheter som benytter seg av produkter som inneholder diisocyanater kunne dokumentere at de har gjennomgått opplæring i trygg bruk av disse kjemikaliene. For at våre kunder skal være godt forberedt for trygg håndtering til høstsesongen, tilbyr vi kurs i samarbeid med Sika.

I 2020 vedtok EU å innføre nye restriksjoner i henhold til REACH-lovgivningen rundt bruk av produkter som inneholder mer enn 0,1 % monomere diisocyanater. Disse restriksjonene omfatter en rekke produkter som våre kunder bruker daglig, som byggskum, lim, maling og tetningsmidler.

Hensikten med de nye restriksjonene er å redusere helsefarene knyttet til eksponering fra diisocyanater. Dette skal gjøres ved å sikre at alle som arbeider med disse stoffene er godt informert om trygg bruk, og har fått nødvendig opplæring.

Obligatoriske krav

Allerede fra 24. august var det pålagt for alle profesjonelle og industrielle virksomheter som anvender slike produkter å kunne dokumentere at de har gjennomført godkjent opplæring. Det betyr at du må ha fullført kurset innen den angitte datoen for å kunne fortsette bruken av disse stoffene.
Som kunde hos Brødrene Dahl gir vi deg tilgang til opplæringskurset via Sika. Kurset gjennomføres digitalt gjennom Teams, og samsvarer med Arbeidstilsynets krav til opplæring. Kurset varer omtrent to timer.
Dette er en viktig mulighet for deg og din virksomhet å skaffe den nødvendige kompetansen for å håndtere diisocyanatholdige produkter lovlig, trygt og effektivt.
Etter at webinaret er gjennomført vil deltakerne få en link i Teams-rommet. Testen består av 11 spørsmål, og disse må bestås for å motta kursbeviset. Dette får man tilsendt på epost et par dager etter bestått test, frem til Sika får på plass en helautomatisk prosess.
Dette kurset er gratis for våre kunder. 

God hjelp underveis

Alle deltakere kan stille spørsmål underveis i chatten. De kan også vente til selve kursdelen er ferdig, og snakke direkte med kursholderne. Sika opplever at alle får svar på sine spørsmål i løpet av kursøkten, men understreker at de er tilgjengelige i ettertid for å svare dersom noen har flere spørsmål. 
I det nye systemet vil vi på slutten av webinaret vise en QR-kode, som tar deg til opplæringsportalen vår hvor man da må logge inn eller registrere seg for å få tilgang til testen. Det er samme test som tidligere, men nå vil kursbeviset automatisk genereres etter bestått test – og vil kunne lastes ned fra profilen i vår kursportal.
Webinarene til Sika vil i utgangspunktet holdes månedlig fremover, men dersom etterspørselen er stor, vil de tilpasse seg dette. 

Slik gjennomføres kurset

Kurset gjennomføres ved å klikke på registreringslinken på Sikas hjemmeside og følge instruksjonene.
Etter endt gjennomgang av treningen lukker man siden og velger neste boks, «Ta test». Testen består av fem spørsmål. Etter besvarelsen blir man spurt om man har ytterligere spørsmål til tema. Svarer man NEI er man ferdig; svarer man JA blir man automatisk registrert for et webinar hvor man kan stille spørsmål og få svar på det man eventuelt lurer på.
Webinaret arrangeres ukentlig hver tirsdag klokken 12.00.
Man kan etter endt besvarelse, uansett hva man velger, laste ned personlig bevis for gjennomført og bestått kurs. Man må ha 80% rette svar, og spørsmålene bør være enkle å besvare.


Disse produktene i vårt sortiment inneholder isocyanater/diisocyanater (listen er ikke uttømmende og oppdateres fortløpende): 

Leverandør NRF.nr. Produktnavn
POLYSEAM 9507214 GRAFT Flexiskum - 750m
RELEKTA AS 9511352 FoamTack 750 Pro ferdigblandet alternativ til mørtel
RELEKTA AS 9511431 PUR 750 ml Byggskum med kontrollert ekspansjon
RELEKTA AS 9511432 Pur Pro Byggskum med kontrollert ekspansjon
RELEKTA AS 9507471 101 Byggskum 500 ml Isolerende fugeskum for alle årstider
SOUDAL AS 9507471 750 ml SKUM PU 750ML ALL SEASON
SOUDAL AS 9507577 Skum Pu Pistol 750ML All Season
SOUDAL AS 9509194 600 ml SKUM PU GENIUS 600ML - FLEXIFOAM
SOUDAL AS 9406033 720ml PU SKUM COMF AL S
SOUDAL AS 9522745 Soudafoam FR HY Gun
SOUDAL AS 9522746 750ml SOUDAFOAM FR HY HAND
SOUDAL AS 9406034 750 ml Drain & Pipe Foam Scan Brønnskum
SOUDAL AS   750 ML SOUDABOND TURBO GUN SCAN 750ML
SOUDAL AS 9522524 LIM PU 750ML SOUDABOND CONSTR 750ML
SOUDAL AS 9509178 310 ml FUGEM PU 40 FC 310ML - HVIT
SOUDAL AS 9509098 600 ml FUGEM JGS BETG 600ML SOUDAFLEX
SOUDAL AS   600 ml FUGEM PU 36 FL 600ML - BETONG GRÅ
27.09.2023
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
30.01.24
Nyheter
ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
Arbeidsdagen i høyrisikomiljøer kan være krevende, og da er det avgjørende å velge riktige verneklær. Det er her Snickers Workwear sin flammehemmende kolleksjon, ProtecWork, trer inn som en pålitelig partner i kampen mot brannskader og andre risikosituasjoner.
Les mer
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
17.11.23
Nyheter
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
Velg ullklær på jobb for komfort og funksjon! Ull er behagelig med naturlig isolasjon og pusteevne, det holder deg tørr, og er (g)ull verdt i kalde temperaturer.
Les mer
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
18.10.23
Nyheter
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
Hvert år konkurrerer fem lærlinger om NM-tittelen i rørleggerfaget ved å gjennomføre svenneprøven sin på åpen scene foran tallrike publikum. Mesterskapet veksler annethvert år på holdes under Worldskills og Bygg Reis Deg. Rørentreprenørene Norge er arrangør, og årets mesterskap går av stabelen i Nova Spektrum 18.-20. oktober
Les mer
Vi øker effektiviteten med selvutsjekk i alle våre servicesentre
21.09.23
Nyheter
Vi øker effektiviteten med selvutsjekk i alle våre servicesentre
27. juni lanserte vi selvbetjent handel med vår app BD Vareskanning. I første omgang ble det innført i to av våre servicesentre; på Bryn i Oslo og på Gjøvik. Nå er det rullet ut i alle våre servicesentre – for å gjøre hverdagen enklere for våre kunder.
Les mer