Logg inn
  • Aktuelt
  • VMT
  • Duktile støpejernsrør for drikkevannsledninger

17.01.2022

Brødrene Dahl

Duktile støpejernsrør for drikkevannsledninger

Støpejern som materiale har vært benyttet til vannforsyning i flere hundre år og er et vel utprøvd materiale. Duktilt støpejern benyttes som materiale i de fleste applikasjoner for overføring av vann eller drikkevann. Duktilt støpejern som rørmateriale er vanligvis det mest benyttede materialet til nevnte applikasjoner som møter krav til rørstyrke og sikkerhet.

 

Utvendig - og innvendig belegg gir god beskyttelse mot korrosjon

De senere årene har produsentene av duktile støpejernsrør utviklet svært gode utvendige – og innvendige belegg som beskytter rørene fra korrosjon og er ikke sammenliknbart med støpejernsrør fra tidligere generasjoner. For eksempel gir rør med korrosjonsbeskyttende belegg i plast (typisk poly tylen eller poly uretan) svært god beskyttelse mot korrosjon i korrosjonsaggressive jordsmonn.

MicrosoftTeams-image (10).png

 

Valg av belegg er avhengig av omgivelsene rørene skal legges i

Duktile støpejernsrør kan dermed benyttes i de aller fleste miljøer og jordsmonn, men det er viktig at man velger nødvendig korrosjonsbeskyttende belegg i henhold til behovet ut fra jordsmonnet og miljøet rørene skal legges i. Det vil si at man må kjenne til jordsmonnet og kjemi hvor rørgaten skal installeres. Om denne informasjonen ikke er kjent, bør man undersøke dette på prosjekter for installasjon av vannledninger. Dette er svært viktig for å oppnå lang levetid på vannledningen.

 

Duktile støpejernsrør – et naturlig valg ved «No dig» prosjekter

Også ved gravefri legging av rørledninger er strekkfaste, duktile støpejernsrør, et naturlig valg, spesielt med tanke på styrken som det innehar.

Ønsker du mer informasjon om løsninger innen duktile støpejernsrør for ditt prosjekt? Kontakt markedVMT@dahl.no

Siste nytt fra Brødrene Dahl

Forleng levetiden med HaTelit asfaltarmering

Forleng levetiden med HaTelit asfaltarmering

Hull i asfalten, sprekker og deformasjoner er ikke bare til irritasjon for enhver bil- eller syklist, de utgjør også en stor fare for trafikanter mange steder. Valg av reparasjons- og rehabiliteringsarbeid kan være avgjørende for et langsiktig godt resultat.

Les mer

Digit vil bli mer synlige

Digit vil bli mer synlige

Digit hjelper anleggsentreprenører å holde redskapen mest mulig i gang og kommer nå i ny drakt for å synliggjøre dette enda bedre.

Les mer

Miljøvennlig og vedlikeholdsfri støyskjerm med Traftech Silent

Miljøvennlig og vedlikeholdsfri støyskjerm med Traftech Silent

Traftech Silent støyskjerm fra BD Samferdsel er et miljøvennlig produkt laget av resirkulert plast. Plankene er lette å montere, værbestandige og trekker ikke inn vann. I tillegg har de gode lydisolerende egenskaper, er vedlikeholdsfrie og selvrensende.

Les mer

Prefabrikkerte vannkummer på 1-2-3. Effektivt og sikkert!

Prefabrikkerte vannkummer på 1-2-3. Effektivt og sikkert!

Fra vår produksjon i Holmestrand produserer vi ferdige vannkummer i plast og betong – klar til montering i grøft.

Les mer