Logg inn
 • Aktuelt
 • VVS
 • De åtte beste grunnene til at sorte kraner har kommet for å bli

19.01.2022

Brødrene Dahl

De åtte beste grunnene til at sorte kraner har kommet for å bli

Hvert år går farger inn og ut av motebildet, med relativt kort hylletid. Men sort har en tiltrekningskraft og eleganse som er tidløs. Det er en farge som har karakter, skaper atmosfære og som alltid vil se og føles eksklusiv ut.

Vi kler oss i sort hvis vi skal ut en kveld, eller bare for en spasertur i byen, vi velger sorte møbler for å gi særpreg til stuene våre, og vi velger mørke husholdningsapparater for å få et sofistikert preg.
Men når det gjelder bad og kjøkken, klarer sort å overgå krom? Trenden viser seg å være populær: Ifølge interiørdesignbloggere på Lusso, tolvdoblet salget av sorte kraner seg i 2019 sammenlignet med forkrommede armaturer.

Vi mener at mørke armaturer kan gi badet og kjøkkenet det løftet de trenger og et snev av eleganse og raffinement, både i klassiske og moderne hjem.

Og sorte armaturer er ikke en døgnflue - de er her for å bli. Vi forteller deg hvorfor.

 1. Sort er det nye nøytrale - mens en lysere palett og interiør med hvitt på hvitt lenge har blitt ansett som estetisk nøytralt, mener designere at mørkere toner på kjøkkenet og badet sørger for det nøytrale samtidig som det gir særpreg.

 2. Det er en svært tilpasningsdyktig farge - enten kranene står til benkeplater i marmor, en monokrom palett eller et fargerikt interiør, står sort godt til omgivelsene. Dette gjør sort til en svært tilpasningsdyktig farge som lett passer inn i ethvert rom.

 3. Det er tidløst - sort vil vare, som det har gjort i flere tiår. Det er en farge vi sjelden blir lei av, så å investere i en sort kran er en god investering for livet.

 4. Det er estetisk tiltalende –det er ingen tvil om at fargen ser bra ut, spesielt i kontrast til lysere fargetoner. Rom med mye sort kan bli for mye, men med sorte kraner kan det gjøre både kjøkkenet og badet ditt elegant og stilig.

 5. Det gir karakter - hvis du synes at badet med hvite fliser ser litt kjedelig ut, kan sorte armaturer gi akkurat det særpreget du trenger og umiddelbart skape et unikt rom.

  blobid2.png

 6. Det ser eksklusivt ut - alle liker å ha et snev av stil og klasse i hjemmet uten å sprenge budsjettet - og sort leverer akkurat det.

 7. Glem fingermerker – alle liker ryddige og rene hjem og vet hvor irriternde fingermerker på kraner kan være. Takket være overflatebehandlingen på Oras’ sine matte sorte kraner, synes ikke fingermerkene.  

 8. Et sterkt belegg er viktig – selv om dette kanskje ikke gjelder for alle sorte armaturer på markedet, har matte sorte kraner fra Oras et nøye påført nanobelegg for å beskytte kranens overflate mot smuss og riper.
Enten du er ute etter å oppgradere badet og kjøkkenet, eller bare få et snev av stil og klasse, kan sorte kraner være det du trenger - helt tidløst.

Siste nytt fra Brødrene Dahl

Prefabrikerte VVS-løsninger og egenutviklede VVS-systemer fra LK

Prefabrikerte VVS-løsninger og egenutviklede VVS-systemer fra LK

LK har et av VVS-markedets bredeste sortimenter. Produktsortimentet består fremst av egenutviklede VVS-systemer for vannbåren gulvvarme, tappevann, radiatorvarme og avløp.

Les mer

Grundfos Mixit – Den optimale shuntgruppeløsningen

Grundfos Mixit – Den optimale shuntgruppeløsningen

Med Grundfos' universelle MIXIT-løsning merker du fordelene fra dag én. Én enkelt forhåndsmontert enhet sikrer raskere, rimeligere installasjon og problemfri igangkjøring.

Les mer

Alterna har alt til vaskerommet

Alterna har alt til vaskerommet

«En enklere hverdag» har vært mottoet under utviklingen av Alternas vaskeromsmøbler. Fokuset har vært på smarte og fleksible løsninger for at du skal kunne velge akkurat det som passer deg og dine behov, og for at alle skal kunne sette sammen sitt drømmerom.

Les mer

Nyhet - Alterna vaskerom i sort eik!

Nyhet - Alterna vaskerom i sort eik!

Alterna lanserer nå sine vaskeromsmøbler i en helt ny og moderne farge – Sort eikelaminat.

Les mer