Logg inn
  • Aktuelt
  • VVS
  • Full kontroll med Aqualarm Strømkutt fra Altech

Full kontroll med Aqualarm Strømkutt fra Altech

08.11.2023

Brødrene Dahl

Aqualarm Strømkutt fra Altech gir deg fullstendig trygghet dersom en vannlekkasje skulle oppstå – den stenger automatisk strømmen til enheten den er tilkoblet. Når en vannlekkasje oppdages, vil aktuatorventilen på Aqualarm Strømkutt lukkes og stenge vanntilførselen..

Aqualarm Strømkutt
Her er en liste over egenskaper som gjør Aqualarm Strømkutt til det naturlige valget:

1. Aktuatorventilen erstatter magnetventil

En av de mest fremtredende funksjonene ved Aqualarm Strømkutt er bruk av aktuatorventil i stedet for magnetventil. Dette gir økt pålitelighet og holdbarhet, da aktuatorventilen er kjent for å være mer robust og mindre utsatt for feil.

2. Full gjennomstrømning og myktstengende

Aqualarm vannstopperen gir full gjennomstrømning av vann, og den stenger mykt uten å forårsake støy eller slag i rørene. Dette sørger for at rørene ikke slår seg.

3. Robust mot smuss, kalk og sand

Med Aqualarm Strømkutt trenger du ikke bekymre deg for smuss, kalk eller sand som kan påvirke ytelsen. Den er konstruert for å fungere optimalt selv i omgivelser med vanskelige vannforhold. Du trenger ikke å installere et filter foran ventilen. Aqualarm Strømkutt kan håndtere vannet uten problemer, noe som sørger for en problemfri installasjon.

4. Tilnærmet vedlikeholdsfritt design

Siden Aqualarm Strømkutt er utstyrt med en aktuatorventil forsvinner behovet for regelmessig rengjøring eller bytte av pakninger. Dette sparer deg for tid og penger på vedlikehold. Vi anbefaler imidlertid at vannstopperen testes en gang i året.

6. To ventiler i en

Aqualarm Strømkutt leveres med en ½″ aktuatorventil, men har utgang til 2 ventiler så man kan sikre både kaldt og varmtvann.

7. Fleksibel bruk

Aqualarm Strømkutt leveres med en ½″ aktuatorventil, men den kan også brukes med ¾″ og 1″ ventiler, slik at den passer til ulike prosjekter og installasjoner.
8. Pålitelig strømkutter
Oppdages en lekkasje så stenger Aqualarm Strømkutt øyeblikkelig strømforsyningen til enheten som er tilkoblet, og hindrer med det en potensiell vannskade. Den er ofte tilknyttet oppvaskmaskin, vanndispensere, kaffemaskiner, vaskemaskiner m.m.

9. SINTEF-godkjent

Aqualarm Strømkutt har blitt grundig testet og godkjent av SINTEF, som bekrefter dens pålitelighet og kvalitet.

10. Automatisk selvtest og manuell åpning

For ekstra sikkerhet gjennomfører Aqualarm Strømkutt en automatisk selvtest hver 5. dag. Hvis strømmen går i huset så stenger ventilen, men kan enkelt åpnes manuelt ved behov. Den patenterte klikkfunksjonen på rattet gjør manuell betjening enkel og rask.

Ideell for diverse bruksområder

Aqualarm Strømkutt er et allsidig produkt som ofte brukes i forbindelse med oppvaskmaskiner, vanndispensere, kaffemaskiner, og mer. Den gir pålitelig og effektiv vannkontroll for en rekke elektriske enheter. Den er det perfekte valget for rørleggere som ønsker å tilby pålitelig lekkasjebeskyttelse til sine kunder. Med trygge funksjoner og høy pålitelighet kan du være sikker på at du får det beste for ditt prosjekt.

Aqualarm Strømkutt ½″ er en komplett pakke som brukes for å hindre vannskader. Pakken inneholder følgende komponenter: Hovedenhet med stikkontakt, aktuatorventil og sensorkabel. Når det oppdages en lekkasje ved tilkoblet enhet – slik som oppvaskmaskin – stenger systemet automatisk av strømmen ved hjelp av den innebygde stikkontakten og stenger også vannforsyningen ved å lukke aktuatorventilen.  

Siste nytt fra Brødrene Dahl