• Aktuelt
  • VVS
  • Slidedrain - Norges mest miljøvennlige gulvsluk

Slidedrain - Norges mest miljøvennlige gulvsluk

Slidedrain kan hjelpe deg til å ta del i det grønne skiftet i byggebransjen. Det er det første sluket som er laget av resirkulert plast, og bidrar til bærekraft og redusert klimaavtrykk.

Slidedrain, et høydejusterbart gulvsluk i resirkulert plast, er det første og hittil eneste av sitt slag i Norge. De produseres av det som blir til overs etter produksjon av medisinsk utstyr. 
Slidedrain_teamet
Gründerne Henning Patricksson (produktsjef) og Stian Bongard (daglig leder) i Slidedrain har jobbet sammen med en flislegger og flere rørleggere for å lage dette innovative sluket, som gjør monteringsjobben enormt mye enklere for alle som jobber med å installere sluk i gulv. – Vi har hele tiden vært opptatt av at dette skal være et bærekraftig produkt, og vi ønsker å pushe bransjen til å være mer fokusert på miljø og bærekraft, sier Henning.

Først ute med EPD

Så vidt gründerne vet er Slidedrain det første sluket i Skandinavia som har fått utarbeidet EPD (Environmental Product Declarations). Det er dokumentasjon på et produkts miljøavtrykk gjennom hele produktets livssyklus. En EPD er ikke et kvalitetsstempel i seg selv; alle produkter skal i fremtiden ha EPD. Men Slidedrains EPD er svært god, da de produseres i Norge, og lages utelukkende av resirkulert plast som er avkapp fra produksjon av medisinsk utstyr.

En grønnere fremtid

Kravene til miljø og bærekraft vil bare bli viktigere for hvert år som går. Fra 1. januar 2024 vil bærekraft vektlegges 30 % i alle offentlige anskaffelser. Slidedrain-gründerne har fra starten av vært opptatt av at produktene deres skal være miljøvennlige, og er sikre på at det vil gi utslag i fremtiden. – De som kan dokumentere at de har fokus på bærekraft tidlig, vil vinne på det i fremtiden. Det vil ha mye å si for hvor konkurransedyktig man vil være i nær fremtid, forteller Stian.

Sparer tid og kostnader – nå og i fremtiden

Installasjonsprosessen for rørlegger, og i enda større grad flisleggeren, blir mye enklere med Slidedrain. Det betyr at man sparer både tid og penger på selve jobben med å legge sluk. Dette skyldes konstruksjonen på slukoverdelen, som gjør forhøyningsring overflødig. Det igjen gjør at man ikke trenger å bruke skruer i overgangen til gulvet, noe som drastisk reduserer sjansen for fremtidig lekkasje. – Det oppstår rundt 13 lekkasjer på baderom i Norge hver eneste dag. Dette koster huseiere, entreprenører og forsikringsselskaper 300 millioner kroner hvert år, og med Slidedrain vil disse vannskadene i større grad forhindres.
11.01.2024
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

PICO-pumper fra Wilo – «Simply better»
12.01.24
VVS
PICO-pumper fra Wilo – «Simply better»
PICO-pumper fra Wilo er et utmerket valg for villaer og små eiendommer, med funksjonelle og energieffektive produkter. Med fokus på funksjon, kvalitet og bærekraft leverer Wilo sirkulasjonspumper for ditt varmesystem.
Les mer
Dusjløsninger for ethvert baderom
08.01.24
VVS
Dusjløsninger for ethvert baderom
Jobber du med å pusse opp eller lage nye baderom? Enten du styrer et prosjekt der mange leiligheter skal renoveres eller bygges fra bunnen, eller har en kunde som vil «freshe» opp baderommet sitt, er det et hav av muligheter når det gjelder dusjløsninger. Vi har utvalget du trenger.
Les mer
Full kontroll med Aqualarm Strømkutt fra Altech
08.11.23
VVS
Full kontroll med Aqualarm Strømkutt fra Altech
Er du bekymret for vannlekkasje og alle problemene det kan medføre? Med Aqualarm Stømkutt fra Altech kan du føle deg mye tryggere, da den stenger vanntilførselen, og stopper strømmen til enheten den er koblet til.
Les mer
Få total kontroll over lekkasjesikringen med den nye Altech Gateway!
28.09.23
VVS
Få total kontroll over lekkasjesikringen med den nye Altech Gateway!
Med den nye Aqualarm Gateway kan du nå være i forkant av lekkasjer og vannskader. Aqualarm Gateway er en IoT-enhet som gir deg full kontroll over Trådløs+ lekkasjestopperen din, uansett hvor du befinner deg. Med dette produktet kan du være trygg på at du blir varslet umiddelbart om en lekkasje er i ferd med å utvikle seg.
Les mer