Linjesluk med mindre vedlikehold

Utfordrer markedet igjen: Slidedrain lanserer linjesluk med mindre vedlikehold, fleksibel montering og bedre pris.

Linjesluk med mindre vedlikehold

Slidedrain slukrenne

I dag velger én av ti å ha linjesluk på baderommet. Linjesluk er designet for å plasseres helt inntil veggen på gulvet, slik at man ikke trenger å stå på sluket når man dusjer. Når sluket monteres veggnært får man også et ensidig fall på gulvet som gjør det mulig å ha store fliser i dusjsonen, som samlet gir et moderne uttrykk på baderommet.

 

– Slukrennen til Slidedrain blir et linjesluk som ikke koster skjorta

De siste årene har antall som velger linjesluk økt med 17 prosent, til tross for at de er over 10x så dyre som vanlig gulvsluk, og må renses for hår mye oftere. 

Nå gjør vi linjesluk tilgjengelig for enda flere, med et mindre vedlikeholdsbehov. Slidedrain Slukrenner omgjør alle gulvsluk til et linjesluk, og er nå i salg hos Brødrene Dahl til markedets beste pris for et linjesluk, forteller Stian Bongard, daglig leder i Slidedrain.

Daglig leder Stian Bongard med Slidedrain Slukrenne.jpeg

– Endelig et linjesluk som ikke krever ekstra vedlikehold

En utfordring med linjeslukene som er på markedet i dag, i tillegg til pris, er at de må rengjøres svært ofte, noe kundene ikke er vant til fra før. 

– Det har gjort at enkelte har valgt bort linjesluk basert på anbefalinger fra rørlegger om at det vil medføre mer vedlikehold –  på tross av at kunden egentlig ønsker et slikt design. Det trenger man ikke nå lenger, sier Bongard.

– Våre linjesluk krever mindre vedlikehold enn eksisterende linjesluk, ettersom Slidedrain Slukrenner monteres oppå vanlige gulvsluk. Det fører til at man beholder den store sirkulære vannlåsen som tar unna hår bedre, slik at linjesluket ikke må renses noe oftere enn et vanlig sirkulært gulvsluk, forteller Bongard.

 

– Nå blir det enklere å montere linjesluket inn mot vegg

Felles for dagens linjesluk, i tillegg til at de er kostbare og må renses ofte, er at de har svært lite justeringsmuligheter inn mot veggen ved montering. Dette er et kjent problem som har skapt hodebry i lang tid for rørleggeren ved plassering av sluket, og for flisleggeren ved flisleggingen av gulv og vegger. 

– Ettersom våre slukrenner monteres oppå vanlige gulvsluk, har de et romslig utsnitt til gulvslukets vannlås. Dette utsnittet er 5 cm større enn diameteren vannlåsene, som gir en mye mer fleksibel montering for rørleggeren og flisleggeren. Denne store justeringsmuligheten har vi fått svært gode tilbakemelding på fra håndverkerne, forteller Bongard.

Fleksibilitet under installasjon - Slidedrain Slukrenne.png

– Linjesluk uten å totalrenovere hele badet

Eksisterende linjesluk på markedet er integrert med selve sluket, slik at man må gjøre en større renovering ved å hugge opp gulvstøpen rundt gulvsluket og gjerne større deler av rørsystemet, dersom man ønsker et gulvsluk med oppdatert design. 

– Slidedrain Slukrenner er designet slik at de passer like godt til nybygg som overflateoppussing, da slukrennene monteres over membranen og kan brukes oppå alle eksisterende sirkulære gulvsluk. Dette betyr at man kan få linjesluk med vår slukrenne uten å bytte ut selve gulvsluket. Dette muliggjør et topp moderne bad med linjesluk, samtidig som man reduserer miljøavtrykket og kostnadene til prosjektet. Dette gjør Slidedrain Slukrenner til et mer anvendelig og bærekraftig alternativ når det kommer til linjesluk, sier Bongard. 

 

Treffer to nye trender som tar markedet med storm

Helt siden i fjor da Slidedrain lanserte sine høydejusterbare gulvsluk med skrueløs overgang til membran, så har de fått forespørsler om de også kan lage slukrenner(linjesluk) og slukrister med innfelling av flis (Tile Insert).

I tillegg til at flere ønsker linjesluk framfor vanlige sluk, blir det stadig mer populært med “tile insert” framfor rist over sluket. Tile Insert erstatter den tradisjonelle slukristen i stål med en innfelt flis over sluket, slik at hele dusjonen blir flislagt.

– Våre nye slukrenner og slukrister kommer med Tile Insert for innfelling av flis, og lages i rustfritt stål. De kommer også i svart lakkering, som gjør dem til de eneste Tile Inserts på markedet som matcher sorte detaljer på baderommet, sier Bongard

– Vi har også designet våre slukrenner og slukrister slik at det er blir enklere å legge mosaikkfliser - som mange ønsker i dusjsonen - ved at stålplaten til innfellingen av flisen er heldekkende. Dette er unikt, og har vært spesielt godt mottatt fra flisleggere vi har testet med, forteller Bongard.

 

– Et innovativt kinderegg for rørleggeren

– Slidedrain Slukrenner blir et moderne linjesluk som er lett å montere, enkelt å rense, og kostnadsbesparende for rørleggeren å selge inn til sin kunde. Som gammel rørlegger vil jeg rett og slett beskrive det som et nyskapende kinderegg, som er i tråd med vår ambisjon om å levere innovative og effektive løsninger for våre kunder. Derfor håper og tror vi at våre kunder kommer til å sette pris på at vi tar inn Slidedrain Slukrenner og Slukrister i vårt sortiment over hele landet, sier produktsjef i Brødrene Dahl, Jan-Olav Karlsen.

Jan-Olav Karlsen, Produktsjef Brødrene Dahl.jpeg

Foto: Jan-Olav Karlsen.

 

Gulvsluk designet for å forhindre vannskader

5 prosent av alle vannskader i bygg skyldes feil knyttet til gulvsluket. Det koster norske forsikringsselskap over 300 millioner kroner i året(lenke til PM1). (anslag i Norge basert på statistikk fra Vattenskadecentrum og Finans Norge).

Dette problemet løser Slidedrain AS med sitt prisvinnende design.

Slidedrain AS lager norskproduserte, høydejusterbare gulvsluk i resirkulert plast. Uten klemring, med påstøpt slukmansjett. Det første gulvsluket med miljødokumentasjon (EPD).

– Nå som vi også leverer synlige produkter som legges oppå gulvsluket, så tror vi enda flere får øynene opp for våre nytenkende løsninger, som forenkler monteringen og reduserer kostnader. Det er blir spennende å se om vi nå kan gjøre et luksusprodukt som linjesluk, til allemannseie, avslutter Bongard.

03.04.2024
Brødrene Dahl