Vannbåren varme når du skal rehabilitere

Velg fremtidsrettet vannbåren varmekilde fra Armaturjonsson og tilrettelegg for morgendagen

Vannbåren varme når du skal rehabilitere

Produktsjef Robin Thomsen i Armaturjonsson

Robin Thomsen, produktsjef varme-automatikk- og vannbehandling i Armaturjonsson, det fornuftige valget når man skal i gang med rehabiliteringsprosjekter er å velge vannbåren varme eller tilrettelegge for det - ikke gå baklengs, men legg til rette for vannbåren varmekilde.

 

Varmekilder i årene fremover?

Det er høyst usikkert hva fremtidens varmekilder vil være, eller prisnivåene på strøm, men det som er sikkert er at det vil bli energimangel. Derfor bør man være forberedt på hva morgendagen bringer - dette budskapet mener Thomasen rørleggere må bli flinkere til å formidle ut til kundene.

 

Selv om boligeiere ikke velger å investere i nødvendige varmekilder når det pusses opp vil det billigste over tid være å tilrettelegge for vannbåren varme. Da har man en fot inn i fremtiden. Rørleggers ansvar som fagperson er å tilby de mest effektive og gode løsningene, samt kunne argumentere for hvorfor de er riktig for kunden. Det fine med vannbåren varme er at du ikke trenger å bore, du trenger heller ikke sette inn luft til vann varmepumpe før senere. I starten er det fullt mulig å varme opp med en liten elkjel, sol eller med ved, så lenge vannet får den varmen som kreves. 

 

Arjonfloor Kompakt - en favoritt

Flere og flere får øyne oppp for Arjonfloor Komptakt fra Armaturjonsson når bolig eller fritidsbolig skal renoveres. I følge Thomsen kan det være flere årsaker:

EPS-platene bygger kun 1 mm mer enn rørdimensjonen som skal legges, det gjør at man kan montere rett på eksisterende gulv. Med andre ord gir det en enkel montering og man tar veldig lite av takhøyde. I tillegg får du full tilgang til vår smartstyrte varmestyring.

Arjonfloor Kompakt består av EPS-plater med integrert vendespor og pålimt aluminiumsfolie, og har lenge vært en del av Armaturjonsson.

Universal nettverksport og app.jpg

 

Perfekt match

Du får Kompakt-løsningen i tykkelsene 13 mm for 12 mm rør og 17 mm for 16 mm rør og legges direkte på et bærende underlag av for eksempel betong, tre eller spon - rask responstid og umiddelbar varme. Det at løsningen er så kompakt er perfekt match i rehabiliteringsprosjekter hvor takhøyden ofte er satt og begrenset.  Selv om det er behov for avretting av gulv er som regel ArjonFloor Kompakt det beste valget. 

Der det er behov for å støpe ned rørene på festeskinner stiftet til EPS, eller legger dem på armeringsnett så tilbyr Armaturjonsson også dette. - Dette er den billigste og mest vanlige løsningen, spesielt egner det seg i nybygg hvor det blir prosjektert inn  i følge Robin Thomsen. 

 

Et stort potensial for rørleggerne

Rehabilitering og vannbåren gulvvarme er et marked rørleggeren bør og kan ta. Tradisjonelt har markedet vært forbeholdt elektrikeren, men VVS-bransjen kan tilby bedre løsninger inkludert styring og smarthusløsninger. Så her er det et stort potensial! 

 

 

Arjofloor Kompakt vannbåren varmekilde
Direkte reponstid med vannbåren gulvvarme fra Armaturjonsson
14.05.2024
Brødrene Dahl