Logg inn
  • Aktuelt
  • VVS
  • Velg riktig baderomskran for bærekraftige hotellbad

Velg riktig baderomskran for bærekraftige hotellbad

16.12.2022

Brødrene Dahl

Dagens hotellgjest er mer miljøbevisst enn tidligere. Med smarte baderomsinstallasjoner kan design og kundeopplevelse ivaretas, samtidig som miljøet belastes mindre.

blobid2.jpg
 
Hotellbad 1.png

Bærekraftig hotelldesign for fremtiden

En undersøkelse fra GRESBR viser at hotellbygg krever mer energi enn for eksempel kontorer eller boliger.
Hotellbransjen er forventet å redusere sitt totale utslipp av klimagasser innen 2050, sammenlignet med 2010-nivået, for å være i overensstemmelse med Paris-avtalen.
Med bærekraftig design og drift bidrar bygninger til å redusere CO2-utslipp, samtidig som inntjeningen for bedriften øker. Men lavere energikostnader handler om mer enn motivasjon til å ta vare på miljøet. I tillegg til å tiltrekke seg nye kundegrupper og levere en førsteklasses opphold for gjestene, er det kritisk med et bærekraftig design for å lykkes med hotelldrift. 

Hvordan innfri gjestenes høye krav til standard

Det har lenge vært kjent at utgifter til renhold, vedlikehold og vannforbruk går ned på hoteller med bærekraftig design på baderommene. Smart prosjektplanlegging bidrar til å redusere hotellets miljømessige fotavtrykk. Med gjester som er stadig mer bevisst på bærekraftsertifiseringer er dette utslagsgivende. Riktige kraner til hvert enkelt rom bidrar til bedre bærekraft.

Bærekraftig kran til hvert enkelt hotellrom

Store deler av vannforbruket på hoteller skjer på badene. Men det finnes mange ulike hotellbad. Hvor ofte en kran brukes, sammen med funksjonen og stilen på kranen, kan være ulik ut fra hvorvidt den er installert i et toalett i resepsjonsområdet eller på et av hotellrommene.
Hva innebærer dette?

Toaletter i resepsjonsområdet

Disse toalettene brukes ofte. Smarte, berøringsfrie installasjoner kan effektivt redusere vannforbruket. For offentlige toaletter kan vannforbruket reduseres med opptil 50 prosent.
Driftspersonell kan dra stor nytte av Bluetooth-drevne kraner, da rennetid og etterrenningstid kan justeres for mange kraner samtidig i hele bygget med den integrerte Oras-appen. På den måten kan driftspersonell få oversikt over, og tilpasse, forbruket optimalt.

Bad på hotellrommene

Dagens hotellgjest har høyere forventninger til eleganse og bekvemmelighet på baderommene. Estetiske kraner og elegant utformede hånddusjer som har flere innstillinger og funksjoner kan bidra til en bedre opplevelse av oppholdet. Men hvordan kan man sikre estetikk og perfekt funksjon, og samtidig ta vare på bærekraft?
Optima_hansafit_bathroom_save-water_860x480.png
Bevar opplevelsen og reduser vannforbruket med de rette dusjløsningene

Maks komfort og minimale ressurser med vannbesparende dusjer

Vannbesparende dusjer og økonomiske, smarte kraner gir en eksklusiv og behagelig følelse av luksus, i tillegg til å redusere vannforbruket i moderne installasjoner.
Riktig valg av dusjløsninger kan bidra til å redusere vannforbruket, blant annet med hånddusjer som bruker mindre vannmengde.
Det samme gjelder dusjtermostater med EcoFlow-kontroll og sikkerhetslås, som kan stilles inn på f.eks. 12 l/min. EcoFlow har også temperaturlås på 38 °C, som reduserer energibruk samtidig som den sikrer en behagelig temperatur.

Bedre vannopplevelse med innovasjoner

Høyteknologiske, digitale smarte hånddusjer gjør det mulig for hotellgjester å følge med på vannforbruket i sanntid ved hjelp av et LED-lys som viser hvor lenge de dusjer. Det bidrar til å oppfordre gjestene til et mer ansvarlig forbruk når de dusjer.
Digital_hand_shower_2.jpg
Smarte, høyteknologiske hånddusjer bidrar til å forme bevisstheten rundt vannforbruk

Bærekraftig luksusfølelse

Bærekraftig design kombinert med følelsen av luksus er noe dagens hotellgjester tar for gitt. Derfor lønner det seg å planlegge prosjekter der man forener smakfull design med smarte, miljøvennlige funksjoner. Mange kraner leveres med funksjoner som reduserer vannforbruket, samtidig som kravet om særpreget design blir ivaretatt.
Oras-Electra_HANSALIGNA_smart_touchless_matte_black_block_860x480.jpg
Design trenger ikke vike med berøringsfrie kraner som halverer vannforbruket.

Bærekraftig styring og vedlikehold

Ressursstyring krever planlegging for hotellsjefer. De må ofte planlegge for intervaller med høyt og lavt forbruk av vann. Kraner med innebygd teknologi som ivaretar hygiene og vannsikkerhet, samtidig som energi- og vannforbruk minskes, vil være gode valg. En integrert app kan tilrettelegge for spyleintervaller for kraner når det passer best for driften av hotellet.

Langsiktig bærekraft

Kraner med gjenbrukbare deler, som er laget for å vare, er et meget godt valg for miljøet. Da kan delene brukes i produksjon av nye produkter etter at de – etter hvert – må skiftes ut. På denne måten varer kranene mye lenger, og reduserer materialforbruket kraftig.
De største hotellkjedene og bevisste forbrukere anerkjenner bruken av LEED og BREEAM når energieffektive, miljøvennlige og bærekraftsertifiserte byggeprosjekter skal settes i gang. Da spiller baderomskraner utformet etter disse kriteriene en stor rolle.

Så – velg kraner som minsker ressursforbruk, overholder lokale forskrifter og tilfredsstiller gjestenes stadig høyere krav til å ta vare på miljøet.

Siste nytt fra Brødrene Dahl