Logg inn
  • Aktuelt
  • VMT
  • Spar titusener med den smarte avfallscontaineren CitySolar
Spar titusener med den smarte avfallscontaineren CitySolar

18.12.2022

Brødrene Dahl

Spar titusener med den smarte avfallscontaineren CitySolar

Denne 100 % solcelledrevne avfallscontaineren kan spare deg for flere titusener – hver måned. Den har kapasitet til å ta mer enn 1200 liter avfall, takket være det patenterte komprimeringssystemet som gjør at containerens fulle kapasitet blir maksimert.

Hemmeligheten bak den massive kapasiteten

Det kraftige, patenterte kompresjonssystemet tillater deg å maksimere containerens kapasitet ved å komprimere avfallet ned til bunnen av containeren. Det patenterte målesystemet for fyllingsgrad er basert på data generert under komprimeringen. Systemet gir deg pålitelig informasjon om containerens fyllingsgrad i sanntid. Systemet samler også data om hvor mange ganger døren på containeren åpnes.
CitySolar tar like mye avfall som fem til syv standard containere med ukomprimert avfall. Den har en 240 liters avfallscontainer – med hjul – som standard. Kompresjonen er intensiv, med en kompresjonskraft på mer enn 600 kg. Den har hyppig kompresjonssyklus, der kompresjonsmekanismen aktiveres etter hver 15. bruk.
Laser og ultralydteknologi viser volumet på avfallet som er samlet, men målinger kan fort bli feil, for eksempel på grunn av enkeltbiter med avfall som har havnet høyere opp enn resten av avfallsmassen. CitySolars teknologi måler fyllingsgraden når den komprimerer avfallet. Dette sørger for pålitelige resultater, og sørger for at man ikke trenger tømme den oftere enn nødvendig.

Hvor kommer innsparingen fra?

Den største innsparingen ser du når både kostnaden for containeren og karbonavtrykket er vurdert. Ved å erstatte tradisjonelle avfallscontainere med CitySolars smarte containere reduseres karbonfotavtrykket, samtidig som det senker kostnadene dine for avfallshåndtering betraktelig. CitySolars kompresjonssystem, pålitelige måling av fyllingsgrad og sanntidsrapportering vil gi deg betydelige innsparinger av kostnader.
Det betyr at investeringen er inntjent på mindre enn to år. Mange byer i Europa har allerede valgt CitySolar; Stockholm (Sverige), Oslo (Norge), Helsinki (Finland), Nantes, Pays de la Loire, Rouen (Frankrike) og Åbo (Finland).

Et regnestykke til eksempel

Et eksempel på hvor mye en kunde sparte hvis ukentlige avfallsvolum er 29.400 liter 25 CitySolar smarte avfallscontainere
70 avfallscontainere (á 60 liter)
Total kapasitet: 4.200 liter
Antall tømminger pr. uke: 7 ganger pr. container.
Totalt 490 tømminger.
Pris for tømming: 31,30 kr pr. container
Total kostnad pr. måned for tømming: 66 411,77 kr
Total kapasitet: 30.000 liter
Antall tømminger pr. uke: En pr. container.
Totalt 25 tømminger.
Pris for tømming: 73,04 kr pr. container
Total kostnad pr. måned for tømming: 7 908,90 kr
Månedlig besparelse er på 58 502,88 kr pr. måned (1 måned tilsvarer 4,33 uker).
 
CitySolar er designet og produsert i Finland, landet som er kjent for sine tusener av innsjøer og titusener av ingeniører. Teknologisk ekspertise på toppnivå er avgjørende i byggingen av infrastruktur av høy kvalitet i krevende, naturlige omgivelser. Finland har et minst like strengt klima som i Norge, med temperaturer ned mot minus 30 midtvinters. Systemets høykvalitets solcellepaneler og batterier sørger for at systemet fungerer også under disse forholdene. CitySolar er derfor optimal for norske forhold og virker overalt.

Yrkesmessig sikkerhet og ergonomi

I Finland blir mer enn 6000 mennesker hvert år skadet på jobb som et resultat av at de bærer tungt. Den minste containeren kan tømmes manuelt uten at den tunge vekten vil belaste ryggen din. Ved store arrangementer kan containerkapasiteten dobles ved å øke fra 120 liter til 240 liter. Standardcontaineren på 240 liter tømmes mekanisk. CitySolar er det eneste produktet på markedet med en justerbar indre container – den er enkel og kjapp å endre fra 240 liter til 120 liter. Det tar mindre enn 5 minutter!

Ta kontakt med BD Samferdsel for bestilling: 
Tlf: 33 06 66 00

Siste nytt fra Brødrene Dahl