Logg inn

Ofte stilte spørsmål   

Handle hos BD     Leveranse, frakt og retur    BD Vareskanning    BD ID

Generelt

Hva er BD ID?

BD ID er en ID-portal som gir deg tilgang til en rekke tilkoblede tjenester hos oss, og som samtidig gir deg muligheten til å styre ditt kundeforhold hos oss. BD ID gjør at du selv kan administrere dine egne bruker- og firmadata hos oss og slipper å måtte ta kontakt med en selger eller kundesenteret.

Hva er forskjellen på BD ID og nettbutikk?

BD ID er en tjeneste som ivaretar din digitale profil og din firmainformasjon hos oss - på tvers av alle tjenestene hos Brødrene Dahl. Når du oppdaterer dine kundedata på BD-ID så oppdaterer du dine data på alle relevante tjenester du har tilgang til hos oss, enten det er i nettbutikk eller i BD Vareskanning.

Min Profil og Mitt firma

Hva kan jeg endre i Min profil?

Min profil er stedet hvor du kan se, og vedlikeholde dine personlige informasjon. Dette er informasjon som omfatter din personlige profil, og endringer blir kun gjeldene for deg, ikke hele firmaet.

Hvorfor dukker ikke endringene jeg har gjort opp?

Dersom du har gjort endringer på din profil, må du logge ut og inn igjen før endringene trer i kraft.

Hvilken informasjon finner jeg under 'Mitt firma' i BD ID?

Her finner du informasjonen vi har lagret om ditt firma. Du kan se hva som er standard leveringsadresse, fakturaadresse, og hvem som eier kontoen.

Jeg trenger tilgang til en konto, hvordan finner jeg hvem som er brukeradministrator i mitt firma?

For å finne hvem som er brukeradministrator i ditt firma, kan du gå inn i BD ID og velge "Mitt Firma". Her finner du hvem som er Brukeradministrator i ditt firma, og som kan gi deg tilgang til de kontoene du trenger.

Brukeradministrasjon

Hvordan kan jeg endre roller, rettigheter og kontotilganger til en bruker?

Hvis du ønsker å se, eller endre rolle, rettigheter eller kontotilganger til en bruker går du til "Brukeradministrasjon" og velger brukeren du skal se eller endre. Ser du ikke dette valget, er det fordi du mangler rettigheter. Du må ha rollen brukeradministrator for å redigere andre brukere.

Jeg er brukeradministrator, hvordan legger jeg til nye brukere?

Dersom du ønsker å legge til nye brukere, gå til BDID, og velg brukeradministrasjon. For å kunne legge til brukere må du ha rolle som brukeradministrator eller kontoeier. Har du ikke riktig rolle må du ta kontakt med ehandel

Hvordan kan jeg som brukeradministrator deaktivere ansatte som har sluttet?

Når en ansatt slutter bør du som brukeradministrator fjerne brukeren slik at vedkommende ikke lengre er tilknyttet firmaet. Klikk deg inn på brukeradministrasjon, huk av foran navnet på personen du vil deaktivere og klikk deaktiver. Du får opp spørsmål om du er sikker på at du vil fjerne alle firma og kontotilganger på vedkommende, bekreft dette og lagre.

Kontoadministrasjon

Hva er kontoadministrasjon?

Kontoadministrasjon er en oversikt du som brukeradministrator har tilgang til i BDID. Kontoadministrasjon viser oversikt over alle deres kontoer, inkludert under-/prosjektkontoer. Nye kontoer vil synkroniseres opp her i løpet av 2 timer etter opprettelse.

Hvordan kan jeg se og redigere hvilke brukere som har tilgang til en konto

Menyvalget Kontoadministrasjon i BD ID lar deg se og redigere hvilke brukere som skal ha tilgang til de ulike kontoene du administrerer. Tallet bak hver konto viser hvor mange brukere som er tilknyttet kontoen. For å se og redigere tilgang klikk på kontonavnet.

Vi har fått en ny prosjekt-/underkonto, hvordan får vi tilgang til den i netthandel og BD Vareskanning?

Når det opprettes en ny prosjekt-/underkonto i våre systemer så vil den være tilgjengelig og vises under kontoadministrasjon i BD ID innen 2 timer. Du som brukeradministrator må inn i Kontoadministrasjon og gi tilgang til de som skal kunne se/bruke kontoen i netthandel eller i BD Vareskanning.