Prefabrikkerte vannkummer i PE er en problemløser

Brødrene Dahl har, i samarbeid med Uponor Infra, lansert tette vannkummer med diameter 2000 og 2500 millimeter for områder med høy grunnvannstand eller alunskifer.

Prefabrikkerte vannkummer i PE er en problemløser

Innlekking av fremmedvann fører til forurensing av drikkevannet. Brødrene Dahl har, i samarbeid med Uponor Infra, lansert tette vannkummer med diameter 2000 og 2500 millimeter for områder med høy grunnvannstand eller alunskifer. Kummene er laget i polyetylen, kan leveres som kjøresterk og har hundre prosent tett helsveist rørgjennomføringer. 

MicrosoftTeams-image (2).png


Ferskvann, sure eller basiske væsker, saltvann, kloakk og annet kan sive inn i vannkummer med tradisjonell utforming. En tradisjonell betongkum kan forvitre og svekkes under slike forhold. Det samme gjelder også rør og rørkoblinger inne i kummen. Konsekvensen kan være at forurensning kan trenge inn i drikkevannet.

Fysisk testet og godkjent  etter VA miljøbladet 112

Plastkummene er godkjent etter VA miljøblad 112 og fysisk testet hos det teknologiske laboratoriet Risa i Sverige.

– Etter tidligere å ha introdusert PE-kummen på Ø1600 millimeter, har vi videreutviklet konseptet i samarbeid med Uponor Infra og fått typegodkjent to større dimensjoner hos RISE (Research Institute of Sweden) i henhold til VA Miljøblad 112, sier Alf Ersnes, teknisk sjef VMT i Brødrene Dahl.
 
De nye kummene er med diameter på henholdsvis Ø2000 og Ø2500 mm. Alle tre kummer kan leveres med kjøresterk toppløsning.

100% tett løsning

Dagens vannkummer er bygget for å ha en levetid på 100 år og gir en bærekraftig løsning. Hver enkelt kum er tetthetsprøvd for å hindre innlekking av fremmedvann og dimensjonert for å hindre oppdrift ved høy grunnvannstand. Dette gjør den til en naturlig løsning i områder med aggressive og forurensede jordmasser, i strandsoner og andre plasser hvor høy runnvannstand er et problem.
 
«Det at kummene og armaturen er helt tette hindrer at grunnvann kommer inn i drikkevannet – noe som er meget viktig», skyter Alf Ersnes inn.


MicrosoftTeams-image (3).png


Produseres og monteres ferdig innendørs – klar til montering i grøft

Vannkummene produseres innendørs av sertifiserte sveisere på Brødrene Dahl sitt verksted i Holmestrand. Alt av materiell er lagerført og Brødrene Dahl har egne ingeniører som hjelper til med modellering, design og tegninger i 3D.
 
– Miljøbladet 112 stiller krav til at installasjonen skal skje innomhus ved gitte temperaturer og av sertifisert personell. Her støtter Brødrene Dahl som teknisk handelsbedrift entreprenører i å kunne levere avanserte løsninger, kanskje utover det deres egne sertifiseringer og verkstedsfasiliteter åpner for, sier Ersnes.

Hurtig levering

I Holmestrand har vi alle delene som trengs, noe som gjør at vi kan levere raskt på forespørsel.
22.08.2022
Brødrene Dahl

Siste nytt fra Brødrene Dahl

ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
30.01.24
Nyheter
ProtecWork – flammehemmende verneklær for den profesjonelle
Arbeidsdagen i høyrisikomiljøer kan være krevende, og da er det avgjørende å velge riktige verneklær. Det er her Snickers Workwear sin flammehemmende kolleksjon, ProtecWork, trer inn som en pålitelig partner i kampen mot brannskader og andre risikosituasjoner.
Les mer
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
17.11.23
Nyheter
Ullen magi - fem grunner til å velge ull på jobb
Velg ullklær på jobb for komfort og funksjon! Ull er behagelig med naturlig isolasjon og pusteevne, det holder deg tørr, og er (g)ull verdt i kalde temperaturer.
Les mer
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
18.10.23
Nyheter
Vi er stolt sponsor til NM i rørleggerfaget for 11. gang på rad
Hvert år konkurrerer fem lærlinger om NM-tittelen i rørleggerfaget ved å gjennomføre svenneprøven sin på åpen scene foran tallrike publikum. Mesterskapet veksler annethvert år på holdes under Worldskills og Bygg Reis Deg. Rørentreprenørene Norge er arrangør, og årets mesterskap går av stabelen i Nova Spektrum 18.-20. oktober
Les mer
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige  produkter
27.09.23
Nyheter
Viktig opplæring for profesjonelle brukere: sikker håndtering av diisocyanatholdige produkter
Jobber du med diisocyanater? Da må du dokumentere at du vet hva du gjør. Våre kunder får kurset gratis gjennom Sika.
Les mer