Logg inn

Opplev Multikomfort

Nå kan endelig håndverkerne oppleve Multikomfort-standarden i praksis. På Ringdalskogen ved Larvik har Optimera og Brødrene Dahl bygget huset som demonstrerer alle mulighetene innenfor Multikomfort. Og ved Kompetansesenteret, som også ligger på Ringdalskogen, kan løsningene læres i detalj.

Se vår video om Multikomforthuset i Larvik til høyre

Hva er multikomforthuset i Larvik?

Multikomfort-huset er bygget med løsninger som er utviklet og tilgjengelig, men som overgår de standarder og krav som er gjeldene i henhold til dagens forskrifter.

Huset er et plussenergihus, som ved bruk av høyteknologiske løsninger produserer energien som kreves til daglig drift.

Energien hentes fra sol og grunnvann. Dessuten er det full utnyttelse og gjenvinning av energien fra avløpsvann.

Multikomfort dekker miljø- og energieffektivitet, design, inneklima, lys, lyd, vedlikeholdsvennlighet, trygge løsninger og lønnsomhet.

Arkitektbyrået Snøhetta har tegnet Multikomfort-huset, og har lagt vekt på at dette skal være et hjem for fremtiden, med lys, liv og levende flater. Det er utpreget bruk av naturmaterialer både inne og ute, og Snøhetta har fokusert på aktiv bruk av uterommene gjennom hele året.

Det er et hus for den miljøbevisste familie, med maksimal utnyttelse av solenergi og grunnvarme.

Multikomfort-huset er åpent for både fagpersoner og håndverkere innen varme-, VVS- og byggebransjen, og vil dessuten fungere som inspirasjon for privatpersoner som ønsker å lære om muligheter for optimale løsninger for bedre bomiljø.

Multikomfort gjennomført i hver minste detalj – for et hjem med naturlig klima.
2016-01_MKH_vinter_DSC_9602.jpg
2016-01_MKH_vinter_DSC_9639.jpg
2016-01_MKH_vinter_DSC_9675.jpg
2016-01_MKH_vinter_DSC_9642.jpg