Vi spesialister på å levere produkter til prosjekter innen vann- og miljøteknikk, og har spisskompetanse til å hjelpe deg med alt fra materialvalg til trykklasser.

 

Fokus på mer bærekraftige produkter

Vi har fokus på bærekraft og miljøsatsing, og sørger for å tilby produkter som imøtekommer din bedrifts behov og alle miljøkrav.  Våre produkter kombinert med vår kompetanse sørger for et godt samarbeid med kundene, og vil bidra til en positiv fornyelse av det norske VMT-nettet.

Vi har et bredt sortiment og bred kompetanse på alt innen vann- og miljøteknikk. Produkter innen VMT (VA)-segmentet har lang levetid, og vi står inne for kvaliteten på alle varer gjennom hele livssyklusen, fra prosjektering til produktet er på plass og i bruk.

VMT RESIZED.jpg

VMT er et viktig fokusområde

I byggeprosjekter trenger man løsninger som optimaliserer alt fra miljø til teknologi og økonomi. VMT - vann- og miljøteknikk, også kalt vann- og avløp (VA) er vårt nest største forretningsområde. Vi har produktene du trenger, og vi bistår med teknisk support, support, design og smarte løsninger. Vi jobber med små og store entreprenører, konsulenter, stat og kommune. For små og mellomstore entreprenører har vi utviklet et eget kundekonsept - DIGIT. DIGIT er et fordelsprogram for frittstående VMT-entreprenører som skal bidra til forbedret drift, effektivitet og lønnsomhet.

Se hele vårt VMT/VA-utvalg

Kvalitet i alle ledd

VMT-produkter skal ha levetid på hundre år før utskiftning, og vi står bak varene og kvaliteten fra  prosjekteringsstadiet til produktene er på plass i vann og avløpsnettet. Vi har høyt fokus på bærekraft og miljøsatsing, og tilbyr produkter som innfrir fremtidens markedsbehov og miljøkrav (EPD).

Vi har egne verksteder for vannkummer i både plast og betong. Vannkummene leveres komplett sammensatt med ventiler og deler i henhold til VA-miljøblad nr. 112. Vi lager detaljtegninger i tegneprogrammet AutoCad med pos.nr. knyttet opp mot NRF-nummer. Vi er også behjelpelig med å integrere 3D-modeller som kan brukes videre i deres BIM-system.   

 

Komplett sortiment innen VMT

Vi har et komplett utvalg av produkter innen VMT; både for nyinstallasjoner og ettermarked inklusive reservedeler.
Vi leverer systemer innen:
 • Vannforsyning (PVC, PE, GRP, Duktile, og stål rørmaterialer)
 • Overvann/drenering (PVC, PE, PP, GRP, betong rørmaterialer)
 • Ventiler og bakkekraner
 • Reperasjonsmuffer og kuplinger
 • Spillvann (PVC, PE, PP, GRP, Duktile, betong rørmaterialer)
 • Kabel infrastruktur (PE, PP,PVC rørmaterialer)
 • Slamavskillere, minirenseanlegg (avløp spredt bebyggelse)
 • Tanker og utskillere
 • Energibrønner
 • Geotekstil
 • Isolasjon
 • Pumper (vann, overvann, spillvann)
 • Gategodsprodukter

Siste fra VMT/VA

Bygging av vei på myr uten utgraving
19.06.24
Geosyntia
Bygging av vei på myr uten utgraving
Bygging av vei på myr kan være en utfordrende oppgave på grunn av myrens lave bæreevne og høye vanninnhold. Tradisjonelle metoder involverer ofte utgraving av myr og erstatning med mer stabile materialer. Imidlertid finnes det alternative metoder som kan redusere både kostnader og miljøpåvirkning betydelig. En slik metode er bruken av geosynteter som Televev armeringsduk og ett eller flere lag med jordarmeringsnett.
Les mer
Barriere mot flom
04.06.24
VMT/VA
Barriere mot flom
Flom utgjør en stor og alvorlig trussel mot samfunn og infrastruktur, nå mer enn før utgjør den stadig en større trussel. Med mer ekstreme vær som følge av klimaendringer, øker risikoen for flom dramatisk. 2023 var en påminnelse om de alvorlige konsekvensene flom kan ha for både eiendommer og transportårer. Med Noaq er det enda lettere å sette opp barrierer mot flom.
Les mer
Miljøvennlig og vedlikeholdsfri støyskjerm med Traftech Silent
03.06.24
Samferdsel
Miljøvennlig og vedlikeholdsfri støyskjerm med Traftech Silent
Traftech Silent støyskjerm er et miljøvennlig produkt laget av resirkulert plast. Plankene er lette å montere, værbestandige og trekker ikke inn vann. I tillegg har de gode lydisolerende egenskaper, er vedlikeholdsfrie og selvrensende.
Les mer
Samferdsel har fått ny drakt
23.05.24
VMT/VA
Samferdsel har fått ny drakt
Vi i Samferdsel har fått nye sider på dahl.no. Vi har lenge jobbet med å samle felles informasjon og bygge kompetanse under samme tak. Nå er vi endelig i gang!
Les mer
Effektiv installasjon av VOTEC minirenseanlegg
02.01.24
Votec
Effektiv installasjon av VOTEC minirenseanlegg
VOTEC minirenseanlegg reduserer utslippsproblemer tilknyttet grå- og svartvann i Norge. Vårt datterselskap Klaro har levert renseanlegg som brukes av mer enn 300.000 mennesker daglig. Installasjonen av minirenseanlegget er både effektiv og miljøvennlig.
Les mer